ALTERNATİF TIPSAĞLIK

Nasır Tedavisi İçin 10 Bitkisel Öneri

Nasır Neden Oluşur?

Cildin aşırı sürtünme ve basınca maruz kalıp sertleşip kalınlaşmasıyla nasır oluşur. Ayak üstleri, ayak parmakları arası, ayak tabanları ve el ayaları nasırların en çok görüldüğü yerlerdir. Bunların dışında vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilir. Nasırın en çok ayaklarda görülmesinin sebebi kişinin ayağına göre ayakkabı giymemesidir. Ayakkabıyı çorapsız giymek, çok fazla yürümek, ağır el aletleri kullanmak nasır oluşumuna sebep olan diğer faktörlerdir. Aşırı sürtünme ve basınç durumu yok olduğunda nasır iyileşir. İlaç ve losyonlarla da nasırlar tedavi edilebilir. Bunların dışında nasırın bitkisel tedavisi de mevcuttur.

Nasırın Bitkisel Tedavisi İçin 10 Öneri

1. Hint Yağı

Nasır tedavisi için en az bir günde üç kere nasır üzerine Hint yağı uygulamak gerekmektedir. Hintyağı uygulaması sert olan nasırlı deriyi yumuşatır ve nasırın kaldırılması için ponza taşı kullanılması sırasında ölü derinin daha kolay kalkmasına yardımcı olur. Hızlı ve olumlu sonuç veren bu nasır tedavisi tekniği, el ve ayaklardaki nasırlar için en iyi ev ilaçlarından biridir. Sadece üç dört gün içinde tedavinin olumlu sonuçları fark edilecektir.

2. Ananas

Ananas yardımı ile nasırı vücudunuzdan temizleyebilirsiniz. Nasır tedavisinde ananasın kabuğu içinden daha fazla etkilidir. Ananas kabuğu nasırlı bölgeyi yumuşatmaya yarayacak bazı enzimler içerir.Taze ananas kabuğundan küçük bir kare kesin.Kabuğun iç kısmını nasırlı bölgenin üzerine koyun ve bir bandaj yardımı ile sabitleyin.Ertesi sabah, bandajı çıkartın ve nasırlı bölgeyi yıkayın. Ardından bu bölgeye hindistan cevizi yağı sürün.Nasır iyileşene kadar her gece bu ilacı kullanın.

3. Papatya Çayı

Biraz papatya çayı ve epsom tuz karıştırılan ılık su ile ayaklardaki nasırları azaltmak için ayaklara duş yaptırılır. Bu işlem nasır ile ilgili acıyı azaltırken aynı zamanda nasırlı bölgeyi yumuşatır. Böylece ponza taşı kullanarak derideki nasır kolaylıkla sıyrılır. Papatya çayı cilt üzerinde leke bırakabileceği için kullananların dikkatli olması gerekmektedir. Ancak iyi olan tarafı bu lekelerin su ile temizlenebilir olmasıdır.

4. Meyan Kökü

Meyan kökünün iyileştirici özellikleri olduğu bilinmektedir ve aynı zamanda nasırı iyileştirmek için de kullanılabilir. Tedavisi için, dört meyan kökü sopası ve biraz hardal yağı kullanarak hamur kıvamında bir karışım yapılır. Elde edilen bu hamur sadece nasır üzerine uygulanır ve ertesi sabah ılık su ile macun yıkanır. Birkaç gün boyunca sürekli yapılan bu tedavi sonunda nasırlı bölgede iyileşme görülmektedir.

5. Sarımsak

Sarımsak doğal bir antioksidandır ve nasır tedavisinde çok yararlıdır. Ayrıca, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olması nedeni ile enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacaktır.Nasırlı bölge üzerine bir diş sarımsak sürün. Cildi kurumaya bırakın. Ertesi sabah ayaklarınızı ılık su ile yıkayın. Nasır kaybolana kadar her gece bunu yapın.Başka bir seçenek olarak, iki diş sarımsağı ezin ve biraz sirke ekleyin. Sonra bu karışımı nasırlı bölgeye sürün. Üzerine bir pamuk koyun ve bantla sabitleyin.İki ila üç saat boyunca bekletin ve sonra bandı çıkarın ve bölgeyi temizleyin. Birkaç hafta boyunca her gün bu işlemi tekrarlayın.

6. Çay Ağacı Yağı ve Elma Sirkesi

Ilık su ve epsom tuzu ile ayaklar yıkayın. Daha sonra elma sirkesine batırılmış bir pamuğu 5 dakika boyunca nasırın üstüne uygulayın. Sirke kuruduktan sonra nasır üzerine çay ağacı yağı tatbik edin. Ayak nasırı için sürekli bu ev ilaçlarınıkullanmak iki üç gün içinde etkisini gösterir ve nasırın deriden kolayca sıyrılmasını sağlar.

Bu tür tedaviler ayın küçülme dönemlerinde daha kolay ve hızlı cevap verir, unutmayın! Bu dönemleri menüye giderek Ay Takvimi kategorisinden takip edebilirsiniz. Sorunuz olursa sosyal medya hesaplarından da sorabilirsiniz.

 

 

Çocuklarınızı Koruyun: Kıl Kurdu Nedir ve Nasıl Bulaşır? ile kıl kurduna karşı önlem alabilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close